Vídeo Bonzeando
420
post-template-default,single,single-post,postid-420,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Vídeo Bonzeando

Ha estat una iniciativa del gran guitarrista i enginyer de so, Tomi Pérez, que em va proposar tocar un shuffle a l’estil John Bonham i gravar la bateria amb la tècnica de Glyn Johns que “consisteix bàsicament en situar tres micròfons de gran diafragma al voltant de la bateria, guardant sempre l’equidistància amb la caixa”, explica en Tomi. “Feia temps que volia provar aquesta manera de gravar i sabia que al Serginho li agradaria el repte de tocar a l’estil Bonham. Així doncs, aprofitant aquesta sinergia, només calia trobar un espai on el so es pogués desenvolupar i col·locar la fantàstica microfonia, que el Tato Latorre ens va deixar, per aconseguir aquesta espectacular imatge sonora esfèrica de l’instrument”.

Jo sabia que tot plegat seria un repte: tocar una cançó inspirada en el gran Bonzo, però ho vaig trobar tan interesant que vaig acceptar-ho. Ja fa sis anys que el Tomi i jo fem gira junts, i ell em coneix prou com per saber que era capaç de fer-ho, i també que això seria tot una aprenentatge per a mi. D’aquí ha sortit BONZEANDO!

Després d’escoltar la base que ell havia fet, vaig decidir tocar la introducció del tema “Fool in the rain” de Led Zeppelin i quan entren els riffs de la guitarra i el baix, condueixo la cançó cap al meu terreny. Quan vaig sentir les pistes de la gravació la sorpresa va ser meravellosa. Amb només tres micròfons la bateria sonava increïble, natural, contundent i potent. Reconec que mai arribaré a ser com en Bonham, un dels bateries més influents de la història del rock mundial, però estic molt satisfet amb el resultat! 

Agraeixo profundament al Tomi l’esplèndida idea, la inspiració i la seva dedicació en el projecte. Mil gràcies a l’Emilio Sánchez i aI Dani Jiménez pel rodatge.

I per últim vull donar les gràcies a la gent de l’esplai Molí 21 de Rubí que van cedir-nos l’espai per poder dur a terme el projecte i també demanar disculpes  a uns quants veïns pel “soroll” a l’hora de la migdiada.   

Amb tots vosaltres, BONZEANDO!

1 Comment
 • JoanClosa
  Posted at 09:56h, 23 November

  Bravo!!!!! m’encanta aquest
  Bravo!!!!! m’encanta aquest toc de guitarra rotllo Robert Fripp!
  Per quan un CD de Serginho Moreira???!!!!?

  Endavant Sergi! ets un crack!!!