Un baterista de gira. Capítol 1
404
post-template-default,single,single-post,postid-404,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Un baterista de gira. Capítol 1

En els propers posts parlaré de l’experiència de ser músic i poder realitzar l’increïble somni d’estar de gira. És dificil triar per on començar quan em moro de ganes d’explicar-t’ho tot de cop, així que aniré a l’essència, allà on tot comença: l’amor que els músics solem tenir cap a la nostra professió al marge de les condicions financeres o logístiques en què sovint ens trobem obligats a treballar.

Porto girant amb Maldita Nerea des del 2008. Set anys que han anat passant de pressa, molt de pressa… tant que pràcticament no he tingut temps de volarar tot el que he viscut des de llavors. En aquest període, hem passat de tocar per a unes 300 persones a omplir aforaments de 12.000 persones!! Tota una “trempera” aconseguida gràcies a la feina, constància i esforç d’un gran equip i, sobretot, a l’amor per la nostra professió. No, no et puc assegurar que el treball dur i la passió et portin al més alt dels escenaris. La sort i estar en el moment just al lloc adequat també juguen el seu paper en el joc de la música. Però el que sí he aprés és que l’esforç i la passió són l’únic camí per gaudir de la música i sentir-te bé amb tu mateix. La música és agraïda amb l’esforç, la dedicació i la constància mentre que es mostra poc receptiva amb la desídia i la poca dedicació; tu tries el camí.

Estar de gira amb Maldita Nerea és tot un luxe per a mi en tots els sentits, i encara segueixo creixent com a músic i persona. Set anys de gira és molt de temps, molts quilòmetres i una infinitat d’experiències per explicar-te. No em diràs que això no és viure un somni?

En aquesta “gira que avui comencem junts” hi ha de tot, pros i contres, com quan vaig ser pare (per primera vegada!) en plena gira. Separar-me de la meva família és potser un dels grans inconvenients de sortir de gira tot i que et puc assegurar  que la paternitat fa que les tornades a casa siguin molt més boniques i això ajuda a superar-ho viatge després de viatge.

Tornant a la música, una gira no comença el dia de la primera actuació sinó quan t’arriba a casa el setlist del repertori; en aquest moment ja et poses en situació de gira. Abans de  pujar a l’escenari hi ha molta feina a fer. Hi ha molts nervis i tensió, que a mi m’agrada dir “tensió positiva”, perquè saps de la responsabilitat de ser el baterista de la gira d’un grup mainstream del Pop-Rock espanyol.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.